Ontwikkelingen

Het gebied de Poort van Hoorn bestaat uit zeven deelgebieden. Hieronder vindt u een overzicht hoe elk deelgebied er op dit moment uit ziet.

Stationsgebied noord
Stationsgebied noord staat bekend als het P+R terein het Transferium en omgeving. Dagelijks stappen hier honderden mensen over van eigen vervoer op openbaar vervoer en andersom. Op het Transferium is momenteel plek voor 650 auto’s. Ook is er een stalling voor 800 fietsen. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en supermarkt Albert Heijn zijn hier gevestigd.

Stationsgebied zuid
In stationsgebied zuid staat het monumentale stationsgebouw van Hoorn. Het is de ingang van het treinstation. Daarnaast ligt het busstation voor vervoer door de stad en naar de regio. In de bewaakte fietsstalling is plaats voor 1000 fietsen. Op de Noorderveemarkt is ruimte voor 525 fietsen en 100 auto’s. Er is een appartementencomplex en er zijn bedrijven en winkels gevestigd.

Maelsonstraat
Binnen dit gebied is de grootse werkgever binnen de regio gevestigd, ziekenhuis het Westfries Gasthuis. Ook zijn er aan de gezondheidszorg gelieerde bedrijven, kantoren en de onderwijsinstelling het Horizoncollege gevestigd.

Dampten
in het Dampten zijn verschillende bedrijven gevestigd. Het voortgezet onderwijs is goed vertegenwoordigd met vestigingen van de scholengemeenschappen Atlas en Tabor.

Prismalocatie
De Prismalocatie is het gebied van de voormalige Prismaschool. Het gebouw en de gymzaal zijn inmiddels gesloopt. De locatie ligt braak en heeft tijdelijk een parkeerfunctie.

Pelmolenpad
Het Pelmolenpad is een parkeerterrein voor 570 auto’s. De rayonpost van de gemeente heeft hier zijn plaats. Verder zijn hier o.a. verschillende woningen, een tankstation en een garagebedrijf aanwezig.

Vale Hen

De Vale Hen is een parkeerterrein voor 170 auto’s en is omgeven door winkels en horeca.