Nieuws

16-11-17 - Geslaagde bewonersbijeenkomst

Op 1 november heeft de tweede bewonersbijeenkomst plaatsgevonden over de ontwikkelingen van het Pelmolenpad en de Prismalocatie.

Rond de thema’s ’groen en openbare ruimte’ ‘veiligheid en sociale cohesie’ ‘bebouwing en parkeren’ en ‘voorzieningen in de wijk’ dachten zo’n 55 bewoners uit het projectgebied mee. 'Een hoge opkomst met een mooi resultaat. De bewoners hebben ons veel input gegeven welke uitgangspunten voor hen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk.' aldus de projectleider.

Het projectteam haalt zo bij diverse stakeholders op wat zij belangrijk vinden. Alle opmerkingen worden afgewogen bij het schetsen van het stedenbouwkundigplan en het bestemmingsplan.

Lees meer...

20-07-17 - Nieuwe Maelsonstraat vrijdag 21 juli open

Op vrijdag 21 juli gaat de nieuwe Maelsonstraat aan het einde van de dag open. De weg heeft een nieuwe aansluiting op de Provincialeweg gekregen en heeft nu ook vrij liggende fietspaden. De aanleg is voorspoedig verlopen; aanvankelijk zou de weg eind augustus klaar zijn. De nieuwe Maelsonstraat is de eerste stap voor project de Poort van Hoorn, dat bedoeld is om de stad/regio én het station(sgebied) beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken.

Lees meer...

17-07-17 - Visie stationsgebied-noord Hoorn definitief

De Hoornse raad heeft de visie voor het stationsgebied-noord in Hoorn definitief vastgesteld. De visie maakt onderdeel uit van de Poort van Hoorn, bedoeld om het station(sgebied) én de stad beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken.

Lees meer...

10-05-17 - Nieuwe aansluiting Maelsonstraat

De komende jaren gaat de gemeente Hoorn het stationsgebied aantrekkelijker en beter bereikbaar maken. Als eerste stap maken wij het P+R terrein en het station beter bereikbaar voor bezoekers en reizigers. Zij kunnen het P+R terrein straks sneller bereiken via een nieuwe route vanaf de Provincialeweg over de Maelsonstraat. De nieuwe aansluiting draagt ook bij aan een betere doorstroming op de Provincialeweg. 

Lees meer...

09-05-17 - Informatiemarkt Corridorstudie Amsterdam-Hoorn

Op dinsdag 9 mei vindt in schouwburg Het Park in Hoorn een informatiemarkt plaats over de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn.

Binnen de Corridorstudie werken de verschillende overheden samen om een oplossing te vinden voor de doorstromingsproblemen tussen Amsterdam en Hoorn. De afgelopen periode zijn verschillende potentiele maatregelen bedacht en uitgewerkt. De maatregelen zijn samengevoegd tot verschillende maatregelenpakketten.

Lees meer...

02-05-17 - Werk aan de weg: Provincialeweg/Maelsonstraat

In de periode van 8 tot en met 19 mei wordt er gewerkt aan de Provincialeweg. Dit vanwege de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Deze rechtstreekse verbinding met het station verbetert de bereikbaarheid van het stationsgebied en levert ook een bijdrage aan de doorstroming op de Provincialeweg. De nieuwe weg kan in augustus/september dit jaar in gebruik genomen worden.

Lees meer...

18-04-17 - Verkoopmanifestatie TOREN

Op zaterdag 22 en zondag 23 april houdt projectontwikkelaar Scholtens Projecten van 10:00 tot 16:00 uur een verkoopmanifestatie voor appartementencomplex TOREN.

Lees meer...

10-04-17 - Werk aan de weg: Maelsonstraat

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Maelsonstraat. Vooralsnog liggen we op schema om de nieuwe weg in augustus of september dit jaar in gebruik te nemen. De rechtstreekse verbinding zorgt voor een beter bereikbaar stationsgebied. Erg belangrijk voor de toekomstige ontwikkeling van dit gebied.

Lees meer...

06-04-17 - Grote stap voorwaarts voor Hoorn - artikel NHD

In het Noordhollands Dagblad van 5 april stond een krantenartikel over de gemeenteraadsvergadering waarin over de Poort van Hoorn werd beslist. Een ruime meerderheid van de raad stemde in met het plan om de komende jaren de bereikbaarheid van Hoorn en de kwaliteit in en om de binnenstad te verbeteren.

Lees meer...

06-04-17 - Ontwikkeling Poort van Hoorn

 

Het plan om een fietstunnel aan te leggen bij de kruising Keern/Provincialeweg wordt uitgesteld.

Dat besloot een meerderheid van de Hoornse raad op dinsdag 4 april. In plaats daarvan gaat de gemeente Hoorn eerst het knelpunt van de turborotonde aanpakken. Ook wordt het stationsgebied-noord ontwikkeld, gevolgd door de ontwikkeling van het Pelmolenpad tot fraaie woonbuurt.

Lees meer...

 
Nieuwsarchief